Monday, December 15, 2014

// The gloves are off, the wisdom teeth are out //

Jeg har lest 65 bøker hittil i år og nå det er bare to uker igjen av året. Jeg skriver ikke dette for å skryte (eller jo kanskje litt), men for å minne meg selv på at det er lov å roe ned, det er lov å slappe av litt, jeg må ikke stresse meg selv mer nå. Jeg har allerede lest femten bøker mer enn jeg trodde jeg kom til i år, nå kan jeg roe ned tempoet litt. Dette året har faktisk vært fylt av så mye lesing at jeg nesten er redd for at jeg skal bli lei, men foreløpig går det greit. Lesingen har blitt satt foran alt annet, både skriving og det sosiale. Jeg har sittet og lest i uendelig mange timer, jeg har kjøpt altfor mange bøker, tenkt på bøker, skrevet om bøker, snakket om bøker. Bokhylla mi er nå så full at jeg ikke får plass til de nye pensumbøkene jeg må kjøpe i januar. Det er mulig jeg er på vei til å bli en ekstrem samler.


Jeg kom meg gjennom enda et semester på universitetet. Jeg leverte alt til riktig tid og leste alt av pensum, jeg skrev notater og møtte opp på både forelesninger, seminarer og eksamen. Snart tikker karakterene inn og selv om jeg neppe får toppkarakterer, kan jeg i hvert fall fornøyd klappe meg selv på skulderen fordi jeg faktisk har jobbet og fordi jeg klarte det. Jeg fullførte. Jeg fortjener den måneden med juleferie som jeg nå er midt inne i. Jeg fortjener å ta det litt med ro og fokusere på det som er viktig, eller kanskje jeg fortjener å ikke fokusere i det hele tatt, å bare la alt gå som det går og ikke tenke så mye.


I begynnelsen av høstsemesteret var jeg helt sikker på at jeg hadde valgt det riktige studiet, at det holdt med dette ene året før jeg gikk videre til noe praktisk og fullførte utdanningen min. Nå er jeg ikke lenger så skråsikker. Jeg vet ikke lenger hva jeg vil, hvor jeg vil. Jeg vet at jeg vil skrive. Og lese. Hva dette betyr og hva jeg skal gjøre videre, vet jeg ikke, men jeg føler at jeg nærmer meg meg selv, sakte, men ganske helt sikkert.

4 comments:

 1. 65 bøker? Wow. Imponerende! Jeg hadde planer om å lese 52, er opp i 24 nå.

  Hva studerer du? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det går overraskende bra å lese mange bøker når man ikke gjør stort annet ;)

   Jeg studerer nordisk språk og litteratur :)

   Delete
 2. Jeg har lest 25 siden mai, og er egentlig fornøyd med det, men blir frustrert av tanken på all den gode litteraturen som er der ute og som jeg nok aldri rekker å lese. Er mye av det du leser studierelatert, siden du studerer nordisk, forresten?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jeg er også veldig fornøyd med lesemengden min, men kjenner likevel veldig på frustrasjonen ved å ikke lese MER når det finnes så mye jeg ikke har lest!
   I år har jeg kun hatt ett litteraturfag med 12 barne- og ungdomsbøker på pensum, så resten av bøkene jeg har lest har ingenting med studiet mitt å gjøre ;)

   Delete